Snaps & Akvavit

Mer Info
Mer Info
Mer Info
Mer Info
Mer Info
Mer Info
Mer Info
Mer Info
Mer Info

Saturnus - Sveriges första och största producent av snaps och akvavit!

Efter det att monopolet för spritproduktion föll, var Saturnus den första privata snapsproducent som levererade kryddat brännvin till Systembolaget i februari 1996. Sedan dess har det hänt mycket på marknaden, men även idag tillverkar vi alla våra snapsar i vår fabrik i Malmö. Vi använder oss i möjligaste mån av lokalt odlade råvaror som malört, pors och johannesört. Vi gör alla kryddansättningar och destillat själva enligt den hantverkstradition som finns djupt rotat i företaget. Vi har nämligen passionerat arbetat med välsmakande drycker sedan 1893 och vet att snapsen blir godast när den görs från grunden. Vår första destilleringspanna inhandlades 1894 och var i bruk till 1978. Idag får den bara stå i vår utställning som ett minne. Betydligt yngre är dagens destilleringspanna, vilken inhandlades så sent som 1930. 

Vi väljer noga ut vilka kryddor som passar bäst i våra produkter. När kryddorna sedan levereras till oss läggs dem i sprit och vatten för att utvinna smakerna. Där får de ligga i 8-11 dagar. I vår destillationsgryta i koppar gör vi alla kryddestillat som ligger till grunden för våra olika akvaviter. För att en snaps ska klassas som en akvavit måste den vara tillverkad av destillat från kummin och/eller dill. Vi gör även destillat på andra kryddor, samt en mängd olika extraktioner. 

Ekologiska Skärgårdssnapsar - En smakfull hälsning från havet!

Kasta loss och följ med på en kryddig smakresa genom Stockholms vackra skärgård, via ljuvliga Österlen och vidare mot vår saltstänkta västkust. Här bland knotiga tallar, dånande hav och solvarma klippor hittade vi inspiration till våra tio Skärgårdssnapsar. Alla är ekologiska och passar till det svenska festbordets breda palett av smaker. Smaklig spis och skål! De tio småsnapsar innehåller 50 ml vardera.

Vinga Akvavit

Denna fyrö i Göteborgs skärgård lyser upp vägen för goda smakkombinationer. Den behagliga dillakvaviten med lakritstoner från anis och fänkål gör Vinga Akvavit perfekt till ostbrickan, skaldjursplatån och årets kräftor.

Piratens Akvavit

Österlen-legenden Fritiof Nilsson Piraten hade alltid en bra historia i beredskap. Hans akvavit är också en god historia. Kummin, dill och ekfatslagrad sherry lyfter fram det bästa hos smakfull mat som sill, Janssons frestelse och vällagrade ostar.

Saltö

Sill, salt och snaps. En välsmakande treenighet som möts på Saltö, en liten vacker, vindpinad ö i norra Bohusläns skärgård. Kryddningen är kummin, fänkål och handplockad pors. Smaker som passar perfekt till salt sill, ost och färska skaldjur.

Piratens Bitter

En smakrik örtagårdsblandning med både bitterhet och sötma där malörten sätter tonen. Sen lyfter lakritsrot, ingefära och pomerans smaken ytterligare. En kraftfull blandning med karaktär och finess. Precis som Piraten själv.

Fjäderholmarna

Att krydda brännvin med fläder är en tradition som gått i arv i generationer. Fjäderholmarna har tydlig fläderkaraktär och toner av friska äpplen. Servera den väl kyld till sill, kräftor, lättare kötträtter eller nyskördad sparris.

Brännö

Brännö är inte bara dans på bryggan, det är också en vackert gyllende snaps. Den handplockade Johannesörten ger Brännö sin fina röda ton och bidrar till att snapsen lockar fram sillbrickans alla goda smaker.

Grinda

En pigg skärgårdssnaps med tydlig dillkaraktär och ett lätt drag av citrusskal. Lätta och distinkta smaker som matchar perfekt med skaldjur, t ex nykokta kräftor och färsk krabba.

Käringön

Solmogna svarta vinbär skapar den mjuka, fylliga smaken men också den djupa livliga färgen. Pikant tillsammans med kräftor, sill och surströmming. En liten flaska sommar med inspiration från Käringön, den lilla paradisön på västkusten.

Utö

Utö stortrivs på klassiska smörgåsbord och tar fram det bästa hos räkor, havskräftor, nyfångad strömming, löjrom och färsk sparris. Servera även gärna Utö som avec med en isbit. Kryddningen med fläder och citron är lätt som en havsbris och smakar sommar och skärgård. Året om.

Sandhamn

Här, längst ut i Stockholms skärgård trivs både sommargäster och seglare. Sandhamns tydliga ton av pors trivs också utmärkt med nystekt fisk, gärna strömming. Den passar även till lite fetare mat som t ex makrill och Janssons frestelse.