Aperitif

Mer Info

Svensk Sommar är en sötsyrlig aperitif där smaker som hör sommaren till får dominera. Doftbilden för tankarna till försommarens fläderbuskar och drycken går att använda på flera vis. Vår favoritservering är att blanda en Svensk Sommar Spritz, 1/3 Svensk Sommar med 2/3 Prosecco. Servera i ett vinglas fyllt med is och garnera med en citronskiva. Alternativt kan Svensk Sommar serveras som den är i ett mindre glas med några isbitar. Garnera då med skalet från en citron. 

Själva drycken har tillverkats genom att vi tagit ett vitt vin, vilket vi sedan spritat up till 20%. Detta smaksätts med fläder och krusbär, samt citron. Inspirerad av Sommarsverige med nostalgiska smaker. 


Aperitif betyder att öppna, och det är smakernas sinne – aptiten som ska öppnas före middagen. Apéritifens stund är inte lång utan det handlar ofta om femton minuter innan middagen för att samlas och ta ett glas. Drycken kan vara bitter, söt och syrlig eller till och med örtig och kryddig. En apéritif före en god middag bör dock inte vara för spritstark eftersom den bara ska sätta gästerna i stämning inför maten och vinet som kommer. Vissa väljer att inleda måltiden med en klassiker som ett glas champagne, portvin eller madeira, fina viner som har lång historia. Andra väljer en Svensk Sommar Spritz.