Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och du måste därför vara minst 25 år för att klicka vidare 

ÄR DU ÖVER 25 ÅR?

Ja

Välkommen till en värld av drycker

En presentation av Saturnus är en resa mer än hundra år tillbaka i tiden. Men ännu mer en resa till framtiden, till vårt universum av nya smakupplevelser. Vår mer än hundraåriga erfarenhet ger oss en god och stabil grund att stå på när vi nu lanserar nya och spännande produkter. 

Den framsynte apotekaren Fritz Borg tänkte nytt redan 1893 då han grundade firman Saturnus i Malmö. Hans idé var att framställa produkter som glögg, likör och sprit. Några år senare togs nästa steg då han startade produktion av smaker för läsk, en på den tiden ny typ av dryck. Sedan 1920, och i fyra generationer, har Saturnus varit i familjen Liepes ägor. Nuvarande ägare och VD Edward Liepe, har utvecklat företaget till en utpräglad dryckesaktör med såväl egenproducerade drycker som agenturprodukter.

Glöggen har varit en central del sedan företaget grundades 1893 och idag är Saturnus Sveriges största och äldsta glöggproducent. Vår mest sålda glögg är God Jul Glögg där vi har ett långsiktligt sammarbete med Världens Barn. På senare år har vi även haft stora framgångar med våra smaksatta glöggar.

Saturnus är idag en av få producenter av kryddat brännvin i Sverige och har även legotillverkning av spritdrycker. I sortimentet återfinns bland annat Skärgårdssnapsar, Piratens Besk och Utö. Ur Saturnus alkoholfria sortiment kan nämnas Saturnus coffee syrups. Saturnus är ensam återförsäljare i Sverige för Carl Jung alkoholfria viner, Britvic Mixers & Juices, London Essence samt mineralvattnen Evian och Aquador. Det senaste tillskottet bland agenturvarumärkena är Resorb funktionsdryck.

Familjeföretaget omsätter idag cirka 120 miljoner kr och har 30 anställda i Fosieby, Malmö.

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG